Horvátországból egyenesen

Hol nyaraljunk az Isztrián?

2017. május 11. 12:38 - Horvátországinfó

Az Isztriai félsziget Horvátország északnyugati végén fekszik. Nagyon népszerű a magyarok körében, hiszen könnyen és gyorsan megközelíthető. Magyarország felől folyamatosan Rijeka felé kell tartani, majd Rijekát megkerülve felcsatlakozunk az A8-as autópályára, mely az adott úticélig elvezet.

A következőkben az Isztria legnépszerűbb városain tekergünk egyet.

 

Pula

Pula az Isztria legnagyobb városa és egyben idegenforgalmi, közlekedési központja. Pula legnagyobb vonzereje a város központjában épségben megmarat, római műemlékek. Leghíresebb ezek között is a pulai amfiteátrum. Ha Pulán szeretnénk nyaralni, nemcsak az egykori színház lesz a célkeresztben, hanem a római Fórum, az Erőd és a tengerparti sétány is. Pula üdülőövezetében nagyon jól felszerelt strandok vannak. Sokuk kavicsos, de a Pjescana uvala strand egy lassan mélyülő, homokos – kifejezetten kisgyerekes – öböl.

pula.jpg

 

Rovinj

Az Isztriai félsziget nyugati partján, egy kis szigeten fekszik Rovinj. Valami csodaszép ez a város, nem véletlen szeretik annyian. (Szerintünk egyébként ez az Isztria legszebb városa.) Rovinjnak nemcsak a panorámája szép, hanem az óvárosa is. Csak úgy egymást érik a velencei stílusú épületek, paloták, szentélyek. Az óvárosban fel, s alá kúsznak, kacskaringóznak a macskaköves utcácskák. Olyan az egész város, hogy mindenféle különösebb átalakítás nélkül, azonnal filmet lehetne forgatni itt. Nemcsak a város ilyen szép, a helyi strandok is nagyon jól felszereltek, igényesek. rovinj.jpg

 

Medulin

Kicsit visszakanyarodunk az előzőekben bemutatott Pula térségébe. Pulától pár kilométerre keletre egy hatalmas, védett öböl található. Medulin az itt található lassan mélyülő, kifejezetten kisgyerekes, strandjáról ismert. Az egész partvonal lassan mélyül és végig homokos, így jó hosszan be lehet rohanni a langyos tengerbe. Ez egy tökéletes tengerparti nyaralási helyszín. Érdemes a homokos tengerpart környékén szállást foglalni. A környék látnivalói is könnyen elérhetők Medulinról, utazzunk akár a kocsinkkal, vagy hajós kirándulással.

 

Porec

Porec is az Isztriai félsziget keleti partján fekszik, ahogy Rovinj. Porec óvárosa is egy kis szigeten alakult ki, mint Rovinjé, viszont Porec picivel kisebb és emberközelibb, mint Rovinj. Mind ezen túl Porecen inkább a római műemlékek maradtak meg épségben, míg Rovinjt egyértelműen a velencei, reneszánsz-barokk stílus jellemzi. Porecet akkor javasoljuk, ha nem szeretjük a hatalmas tömeget, nyugisan, kényelmesen szeretnénk nyaralni.

porec.jpg

 

Umag

Umag is az Isztriai félsziget nyugati partján fekszik, egészen a szlovén hatán mellett. Umag már nagyon kiesik a horvát turizmusból, illetve a többi városhoz képest északon van, így itt még kevesebb embertömegre lehet számítani. Mindettől függetlenül Umag óvárosa legalább olyan szép mint Porecé vagy Rovinjé. Bátran tervezzük ide a nyaralásunkat!

umag.jpg

 

Piran

Átléptük egy kicsit a horvát határon Szlovéniába. Itt az egyik legszebb tengerparti város Piran. Piran is – hasonlóan az előző városokhoz – egy kis félszigeten alakult ki. A város elrendezésére, épületekre a velencei stílusú reneszánsz-barokk elemek a jellemzők (ez az egész környék egykoron a Velencei Köztársaság része volt). Nagyon jól felszereltek a Portoz részen található strandok, így Piran is egy ideális nyaralási úticél az Isztrián.

piran_1.jpg

 

Vrsar

Végezetül egy kevésbé ismert városba látogatunk el, Vrsarba. Ő is az Isztriai félsziget nyugati partján fekszik, viszont Vrsar nem egy kis félszigeten, hanem egy dombtetőn kezdett el kialakulni. Ennek köszönhetően sok apartman közvetlen tengeri panorámával rendelkezik (érdemes keresgélni, vannak ilyen szálláslehetőségek rendesen). Mind e mellett Vrsar nem igazán ismert, így kellemes, nyugis, kényelmes, ámbár teljes mértékben mediterrán, tengeri nyaralásunk lehet itt. Vrsar strandjai lassan mélyülnek és kavicsosak. Az Isztria látnivalói, további városai könnyen elérhetők innen is.

vrsar.jpg

 

Kellemes keresgélést és nyaralást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszaginfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9912493821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása