Horvátországból egyenesen

Hol kiránduljunk ősszel Horvátországban?

2018. október 19. 12:23 - Horvátországinfó

Tapasztalataink szerint, sokan választják Horvátországot még ősszel is. Még októberben is kellemes meleg, 20-25 fok körüli nappali csúcshőmérsékletekkel lehet kalkulálni. Az időjárás már kicsit szeles, de kiránduláshoz, városlátogatásokhoz még tökéletes!

osszel-az-adrian1.jpg

Ősszel légyesen kevesebben vannak már a tengerparton, mint nyáron, így a szállás árak is jelentősen csökkennek. Ha jó idő van, kellemes meleg, 20-25 fok körüli meleg levegővel lehet számolni. Ha éppen viharos az idő, erős szél fúj, 16-20 fok közé hűlhet a hőmérséklet, úgyhogy polár felsőt, szélkabátot érdemes magunkkal vinni.

 

Zadar, Sibenik, Trogir, Split

Csak, hogy néhány várost említsünk amit ősszel érdemes felkeresni. Természetesen minél, délebbre megyünk, annál jobb az idő, így Makarska, Dubrovnik vagy akár Montenegró is tökéletes úticél ősszel. Az ősz teljesen ideális városlátogatás szempontjából. Már nincs akkora hőség, se tömeg, mint nyáron.

zadar-kalelarga.jpg

A javaslatunk egyébiránt az, naposabb időben inkább kiránduljunk, városokat szelesebb időben is jó nézegetni. Mind e mellet ha nagyon nagy lenne a szél, a városok szűk sikátorai felfogják ezeket, így szinte egy szelesebb idő fel sem tűnik mondjuk a spliti Diocletianus palotában.

 

Hajós kirándulások

A hajós kirándulásokról annyit érdemes tudni, hogy a legtöbb hajó október elejéig-közepéig közlekedik. Ha nagyobb szél, bura lenne csak a part közvetlen közelébe mennek ki a hajók, távolabbi utakra nem. Ősszel a delfinek visszatérnek a partok közelébe, így jó eséllyel láthatunk delfineket egy-egy hajós programon.

 

Irány Dalmácia!

Amit nagyon tudunk javasolni, hogy érdemes egy nagyobb levegőt venni és Dalmáciáig leutazni. A Brac, Hvar, de akár a Mljet szigetek egyaránt kiváló úticél még ősszel is. Ennyire délen, még mindig kellemes meleg van, ciripelnek a kabócák, szinte teljesen üresek a strandok, így kedvünkre napozhatunk, felkereshetünk mindent, amire nyáron nem volt elég idő.

vis-strand.jpg

 

Sportoljunk, kiránduljunk!

Az őszi időjárás sportolásra is nagyon jó. Sokan kerékpároznak, túráznak ilyenkor, de a kite-osoknak is kedvez ez a szeles időjárás. Érdemes olyan helyre megszervezni a pihenésünket, ahol vannak hegyek is, így egyik nap megmászhatjuk mondjuk a Vidova Gora vagy a Biokovó magaslatait.

 

És a Plitvicei tavak!

És a Plitvicei tavakat se felejtsük el. Az őszi hosszú hétvégék az egyik legjobb alkalom, hogy ellátogattunk a Plitvicei tórendszerhez.

plitvicei-tavak-kepek-19.jpg

Se nincs túl meleg, nincs annyi turista és ősszel már a belépő árak is olcsóbbak, így minden adott, hogy egy jót kiránduljunk, hajózzunk a Plitvicei tavakon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszaginfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8414310507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása