Horvátországból egyenesen

Ingyen Facebookozhatsz Horvátországban!

2017. június 14. 15:20 - Horvátországinfó

Horvátországban nyaralnál a nyáron? Tudtad, hogy most már nem kell a gatyádat is kifizetned a telefonszámládra, ha Fészbuukolni vagy szelfizni szeretnél a tengerparton, netán megnéznéd a Wazzén, mekkora éppen a forgalom a fizetőkapuknál?

2017 június 15-től az EU-n belül megszűnnek a roaming díjak. Múlt héten kértünk hivatalos tájékoztatást a mobil szolgáltatóktól: pontosan mit nem fognak kiszámlázni, ha Horvátországban szelfizni szeretnénk.

selfie.jpg

Tudtad? Idén már ingyé van mindenkinek! :)

 

Vodafone ügyfeleknek:

Mostantól minden új tarifának része az EU roaming környezetben is használható Vodafone Pass csomag, amellyel kompromisszum nélkül használhatóak a legnépszerűbb közösségi applikációk.

Mindezen túl új ügyfelek 4 GB nyári adatot kaphatnak, meglévő ügyfelek pedig a Mobil Vodafone alkalmazásban aktiválhatják a nyári adatot. 

Adathasználat a Vodánál:

A Vodafone Pass-ba tartozó applikációk korlátlanul használhatók egészen addig, amíg az előfizetőnek minimális tarifába foglalt vagy vásárolt adatkeret a rendelkezésére áll.

Feltöltőkártyával:

A Vodafone eddig is élen járt a roaming korlátok lebontásában: minden további havidíjas és feltöltőkártyás előfizető részére biztosítja a díjmentes EU roaming lehetőségét.

 

Telekom ügyfeleknek:

 A Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságától ezt a választ kaptuk:

Összhangban az Európai Uniós szabályozással a Telekom ügyfelei 2017. június 15-től a belföldi díjcsomagjukban érvényes árakon, EU roaming többletdíj nélkül telefonálhatnak, SMS-ezhetnek és netezhetnek az EU-ban, amennyiben betartják a méltányos használatra vonatkozó feltételeket.

A hálózaton belül korlátlan beszélgetést tartalmazó díjcsomagokkal továbbra is csak belföldön lehet korlátlanul telefonálni.

Adatforgalom a Telekomnál:

2017. június 15-től a lakossági mobil díjcsomagokban foglalt adatmennyiség az EU területén bárhol teljes egészében felhasználható, kivéve a Net&Roll mobilinternet csomagokat.

Feltöltőkártyával:

A feltöltőkártyás Domino díjcsomagokban foglalt adatmennyiség szintén felhasználható EU roaming helyzetben is.

Ezen az oldalon tudnak a Telekom ügyfelek a romaing változásokról érdeklődni: http://www.telekom.hu/euroamingvaltozasok

 

Telenor ügyfeleknek:

 A Telenor nem tartotta fontosnak, hogy EU roaming ügyben válaszoljon a Horvátországba utazó ügyfeleinek..

 

Részletesebben itt olvashatsz a roaming szabályokról: https://www.horvatorszaginfo.hu/hirek/tudod-mekkora-lesz-a-telefonszamlad-horvatorszagban-megmutatjuk

 

Fontos! Ingyenes telefontöltők vannak a tengerparton!

Idén már nemcsak a telefonálási szokásaink miatt nem kell aggódni Horvátországban, de a fél kilós mobilbankokat is a szálláshelyünkön lehet hagyni, ugyanis egyre több helyen telepítenek napelemes telefontöltőket.

tolto.jpg

Csak bedugjuk az USB-nket és máris megy tovább az – online – élet. (Köszönjük Hajninak a fotót)

13 komment
Címkék: árak pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszaginfo.blog.hu/api/trackback/id/tr7912592909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phteven 2017.06.15. 08:12:43

"amennyiben betartják a méltányos használatra vonatkozó feltételeket."

Ezt a szolgáltató dönti el, hogy számára mi a méltányos? Esetleg utólag kérnek pénzt, hogy szerintük sokat dumáltam?

"A hálózaton belül korlátlan beszélgetést tartalmazó díjcsomagokkal továbbra is csak belföldön lehet korlátlanul telefonálni."

Akkor külföldön mennyit lehet?!

Mi ez a baromság?!

hdnctrl 2017.06.15. 08:23:36

a telekomos dominós rész NEM IGAZ!!!!

haXXor 2017.06.15. 08:26:52

@Phteven: Az első kérdésedre a válasz elvileg 4 hónap, ha jól tudom. Azaz 4 hónapnál hosszabb idejű külföldön tartózkodás után 'vált vissza roamingra' a csomag.

Fu Manchu 2017.06.15. 09:31:04

A Telekom esetében emeljük ki azt a kedves tényt, hogy csak a díjcsomagban foglalt adatforgalom használható fel. A kiegészítő netes csomagok adatkerete nem!

incognito ergo sum 2017.06.15. 09:57:33

...de vajon a telekom net+roll csomagot miért nem lehet lerómingolni?

igen, tudom, kivezették (csak az élő szerződéseket nem szüntették meg) de ez elegendő érv a hatóság meggyőzésére?

Horvátországinfó · http://www.horvatorszaginfo.hu/ 2017.06.15. 10:03:57

Sziasztok!

Ez a cikk, egy kivonat, kivonata. Sajnos nagyon hosszadalmas és sokszor nehezen érhető válaszokat kaptunk.

A szó szeirinti idézetek itt érhetők el:
www.horvatorszaginfo.hu/hirek/tudod-mekkora-lesz-a-telefonszamlad-horvatorszagban-megmutatjuk

A Telekomtól jött még ez az infó:
"A méltányos használatra vonatkozó feltételek
Az EU rendelet szerint a hazai díjakon való roamingolás lehetősége csak az időszakos utazásokra (pl. nyaralás, síelés, üzleti út) vonatkozik, nem pedig állandó vagy életvitelszerű külföldi tartózkodás esetére (pl. munka vagy tanulás miatt). A távközlési szolgáltatók ennek megítéléséhez legalább 4 hónapos időszakra visszamenőleg vizsgálhatják a forgalmi és jelenléti adatokat. Amennyiben a forgalmi és jelenléti adatok alapján az ügyfél túlnyomórészt nem belföldön használja a szolgáltatást, úgy előzetes értesítést követően a szabályozásban rögzített többletdíj számítható fel."

Mivel elég ritkán történik meg hogy valaki 4 hónapig nyaral Horvátországban, így a Horvátországba készülő nyaralók azonos opcióval használhatják a telefonjukat mint itthon. (Körülbelül ez a lényege.)

Horvátországinfó · http://www.horvatorszaginfo.hu/ 2017.06.15. 10:05:16

@Horvátországinfó: Ja és elég szomorú, hogy a Telenor egyáltalán nem válaszolt... :(

Skywatcher 2017.06.15. 10:47:30

Hetek óta olyan cikkeket látok az index alján (inforádió, stb), hogy "június 15-töl roaming díj nélkül beszélhetsz és netezhetsz, DE!!!! így is összejöhet a többszázezres számla, jajjajj, nagyon vigyázz, bele ne ess a csapdába, hatalmas veszély fenyeget, Godzilla is leharaphatja a fejedet, gyere, mutatjuk, ime, csak kattints, kattints már!!" - aztán ha olyan hüje vagyok, hogy kattintok, akkor bent is zagyvaság, kavarás, homályos infók, és az egyetlen értelmes dolog amit ki lehet hámozni belőle, hogy ja, persze, ha olyan hüje vagy, hogy külföldről egy magyar SIM kártyával egy külföldi számot hívsz, akkor arra továbbra is a nemzetközi tarifa érvényes. Ez mondjuk elég nyilvánvaló, de oké, akinek nem, az mostmár tudja.

Ámde. Továbbra sem világos, amit a fenti cikk is felvet kérdést, de meg nem válaszol (ill. a szolgáltató nem válaszol meg), hogy konkrétan akkor most mi ingyenes (roaming nélküli), és mi nem? És mivan az adatcsomagokkal? mi a franc az, hogy csak az adatcsomagban foglalt net használható le, és a kiegészítő csomag nem?
Nekem történetesen egy Move XS csomagom van a Telekomnál, mert nem pofázok még 2 percet sem telón (ez viszont csak 30 megát ad), vagy ha mégis, a céges flottásat használom, ami korlátlan.
Ellenben van hozzá egy NetPlusz M kiegészítő adatcsomagom, ami 500 megát dob hozzá, ez havi szinten nekem elég a Wazézáshoz meg az esetenkénti "nézdmeggyorsan a neten" dolgokhoz.
Namost akkor Júni 30-án, München felé menet 30 megabyte Waze forgalom után elkezdik aranyáron tolni nekem a netet, vagy szépen mehetek 500-ig?

Skywatcher 2017.06.15. 10:57:51

@Skywatcher: Ja, közben meg is találtam egy eldugott lapon:

A lakossági havidíjas csomagokban foglalt adatmennyiség az EU-ban is 100%-ban felhasználható 2017. június 15-től, a Net&Roll csomagok esetében a díjszabásban meghatározott mennyiség erejéig.

A bővítő opciók (Maraton, Netplusz, Extra net 200MB és Extra net 1 GB, Diák opció) csak magyarországi hálózatban használhatóak fel.

Aha, tehát akkor nesze semmi, fogd meg jól. Baxhatom az extra 500 megámat, az alapcsomagban lévő 30 mega használható fel, ami kb fél óra alatt el fog fogyni.
Azért csak meg találták a kiskapukat, nem voltak kétségeim. Remélem jól megbünteti őket valami EUs fogyasztóvédelem... >:-/

Horvátországinfó · http://www.horvatorszaginfo.hu/ 2017.06.15. 10:59:06

@Skywatcher: De most én ezt honnan mondjam meg neked? :)

A fő kérdés az volt a 3 szolgáltató felé, ha valaki Ho-ba megy, nyomogassa ki a határon a Wazzét vagy lehet használni? Kell-e bíbelődni szolgáltató váltással vagy nem? A Telekomnak van lenyomata Ho-ban is, de a Vodának, Telenornak nincs. Ott valami HR VIP van.

Ha ennyit utazol és használod az adatot, miért nem váltasz Red-re annak vannak olyan díjomagjai..

Skywatcher 2017.06.15. 11:24:53

@Horvátországinfó: Hát gondoltam itt közösen ki tudunk találni valami okosat. Érvényes a felvetésem Ho-ba is, tehát aki hozzám hasonló extra díjcsomaggal van megáldva, az baxhatja, mert azt hiszi, hogy hüdejó, van 500 megám, azt közben francokat, 30 után vagy letiltják, vagy elkezdik aranyáron mérni neki a netet. És ez a cikkből nem derült ki. Nem járok sűrűn, évente kb 1 -2 hetet vagyok külföldön, de ha már kitalálták ezt a roaming eltörlést, akkor élnék vele. De nem tudok, mert ügyesen megtalálták, hogy lehetne mégis jól lehúzni a usereket.
Redre nem váltok, mert nekem nem kell 100 meg 500 perc beszélgetés, mert 10-et sem beszélek. Nekem sok net kéne, amit külföldön IS el tudok használni. Ilyen meg nincs. Vagy van?

Serrin 2017.06.15. 12:14:17

Telekomnál a régi díjcsomagokban (Next, Move, stb.) lévő adatot sem lehet roaming esetén felhasználni.

Nesze semmi, fogd meg jól...

Azért a cikk szerzője jobban megviszgálhatta volna a tényeket, mielőtt ezt megírja.

Q-rious 2017.06.15. 20:01:22

@Skywatcher: én a Telenornál a MyChat csomagot használom, az 1 GB havonta, plusz korlátlanul a chatprogramok (Viber, Whatsapp, Messenger) és FB, Twitter, Instagram 1850 Ft-ért. A percdíja persze elég drága, 40 ft, de mivel alig beszélek, ennek nincs sok jelentősége, kijövök 3000 alatt havonta. A korlátlan része nem érvényes külföldre, de az 1 GB az EU-ban is elhasználható. A másik megoldás, hogy nem veszel semmilyen csomagot, hanem sima kiegészítő adatjegyet. 3 GB 2290, 1GB 1390. Most vettünk egy ilyen 3 gigásat a gyereknek, mert 3 hétre elutazik. Azt írta ugyan a megrendelésre vissza neki, hogy nem jogosult erre, de aztán kapott egy sms-t, hogy aktiválták neki. Remélem, nem lesz belőle semmi kavar.
süti beállítások módosítása