Horvátországból egyenesen

Kifogták Horvátország legnagyobb halát!

2016. augusztus 29. 21:05 - Horvátországinfó

Újabb rekorddal bővül Horvátország ugyanis kifogták az eddigi legnagyobb tonhalat! A hal három méter hosszú és 340 kilogramm súlyú. Pontosan egy hónappal ezelőtt, vagyis július 29-én, hajnal 7 órakor fogták ki Rovinjtól tíz mérföldre.

A hivatalos ügyintézés nagyjából egy hónapot vett igénybe mire bejelentették: Ez a legnagyobb hal, amit valaha is kifogtak Horvátországban!

tonhal1.jpg

A neves trófeát az Abyss Fishing Charter csapata vagyis Ozren Božić, Patrik Džaja és Petar Bijuk közel 3 órán keresztül fárasztotta, mire sikerült bezsákmányolni.

tonhal2.jpg

A csapat egyébként 12 hajóval rendelkezik továbbá érvényes engedélyekkel, hogy tengeri nagy halakra vadásszanak. Ha valaki igazi tengeri horgászatra vágyik, lépjen kapcsolatba a srácokkal.

tonhal3.jpg

Horvátországban annyira népszerű tonhal, hogy még a 2 kunásra is rákerült. Az Adriai tengerben az atlanti kékúszójú tonhal a jellegzetes faj. A tonhal különlegessége, hogy egy melegvérű hal, e miatt – hogy ki ne hűljön – gyorsabban kell úsznia, mint a többi halfajnak. A tonhal maximális úszási sebessége 80 km / óra. A gyors és intenzív testmozgás miatt, a tonhal rendkívül izmos a többi hidegvérű halhoz képest. A tonhalak csak a tiszta vízben élnek. A Horvátországban honos atlanti kékúszójú tonhal 2-2,5 méterre nő meg és átlagosan 15 évet él.

2kuna_1.jpg

A valaha kifogott legnagyobb kékúszójú tonhalat 1979-ben Kanadánál fogták ki. 458 centi hosszú és 688 kilogramm súlyú volt. Ugyan a most kifogott példány picivel kisebb ennél, de Horvátországban akkor is rekordnak számít! :)

További érdekes híreket ITT találsz!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszaginfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3311660642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobster thermidor 2017.03.01. 07:39:32

Az a hajnali 7 még Horvátországban is inkább reggel.
süti beállítások módosítása