Horvátországból egyenesen

Akár 50 ezres büntetést kaphatsz, ha Splitben fürdőruhában sétálgatsz!

2016. augusztus 01. 14:48 - Horvátországinfó

Pár hete röppent fel a hír, hogy súlyos büntetésre számíthatunk ha Dubrovnik óvárosában fürdőruhában sétálgatunk. Az indoklás röviden annyi volt: rontja az óváros történelmi arculatát, a sok félmeztelen turista.

split1.jpg

Pár száz kilométerrel feljebb Splitben, éppen most szerelik fel a „fürdőruhában behajtani tilos” táblákat. Az indoklás ugyanaz: fürdőruha a strandra való. Ha művelődni szeretnénk, öltözzünk fel!

split3.jpg

Fontos tudni, most először csak figyelmeztetnek a rend őrei, majd 1000 kunás, azaz közel 43 ezer forintos helyszín büntetésre számíthatunk hosszú távon, írja a Croatiaweek.

split2.jpg

Jól figyeljünk oda erre a szabályra. Ha például elmegyünk egy hajós kirándulásra, ott lehetünk melltartóban, az egész kirándulás során is, de ha visszamegy a kirándulóhajó Dubrovnikba fel kell öltözni, különben egy újabb kirándulásnyi pénzt fizethetünk ki leszálláskor….

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszaginfo.blog.hu/api/trackback/id/tr748928312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cselaxi 2016.08.03. 13:04:41

Ha ilyen érfolyamon tudsz HRK-t akkor vennék pár millióért...
süti beállítások módosítása