Horvátországból egyenesen

Megérkeztek az első kannabisz kapszulák Horvátországba!

2016. június 14. 08:40 - Horvátországinfó

Hamarosan a horvát gyógyszertárak polcaira kerülnek a Kanadából importált kannabisz kapszulák. Elsősorban rák, ADIS, sclerosis multiplexis betegségben szenvedőknek írhatják fel az orvosok.

kannabisz.JPG

A Horvát Immunológiai Intézet már megkapta az első tablettákat, melyből a Horvát Gyógyszerész Kamarának is postáztak. A napokban döntenek a kannabisz orvosi alkalmazásáról.

 

2 kiszerelésben lesz kapható a kannabisz

Mate Portolan a Horvát Gyógyszerész Kamara elnöke megerősítette az első kannabisz szállítmány megérkezett már Horvátországba. Mintegy 200 összetevője van és több kiszerelésben lehet majd kapni. A nagyobb dózis 5 mg THC-t és CBD-t tartalmaz, a kisebb pontosan a felét (2,5-2,5 mg). Az elnök hozzátette, ezen a héten meghatározzák és nyilvánosságra hozzák a kiadható napi adagokat.

kannabisz-kapszula.JPG

 

Nincs támogatás a kannabisz kapszulákra

Az előzetes kalkulációk alapján 1200 – 2000 kuna (kb. 50-80e Ft.) lesz egy havi kannabisz adag, melyre a Horvát Egészségbiztosítás nem ad támogatást..

Hamarosan további érdekes cikkekkel jelentkezünk Horvátországból, addig is további érdekes híreket ITT találsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszaginfo.blog.hu/api/trackback/id/tr398807962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása